Един от кандидатите за титлата в Ередивизи АЗ Алкмаар направи поредна крачка към трофея в Купата на Холандия, след като надви третодивизионния ГВВВ с 2:1 и се класира за полуфиналите на турнира. Така тимът от Алкмаар остава единственият тим, играл финал в миналите четири години, който все още има шанс за трофея.

Още в 10-ата минута на мача гостите от ГВВВ поведоха с гол на ветерана Денис ван Меегденбург. 37-годишният полузащитник не остави шанс на точно 15 години по-младия костарикански вратар Естебан Алварадо за 0:1. След гола домакините се стегнаха и обърнаха мача с попадения на Мартен Мартенс в 19-ата и 66-ата минути.

До полуфиналите стигна и Хераклес, който срази у дома Валвийк с класическото 3:0. Точни за успеха на тима от Алмело бяха Самуел Ерментерос в 30-ата, Куоми Куонса в 35-ата и Марко Веинович в 58-ата минути.

Първият полуфиналист стана ясен още във вторник вечерта, когато Хееренвеен победи като гост Витес с 2:1 в Арнем.

Тази вечер е последният четвъртфинален сблъсък между ПСВ Айндховен с българския бранител Станислав Манолев и НЕК Ниймеген от 21:45 часа българско време на стадион “Филипс”.