Крилото на Челси Еден Азар е наясно, че трябва с още да подобри играта си, ако иска да спечели "Златната топка". Белгийският национал се представя блестящо под ръководството на Жозе Моуриньо и има 15 гола във всички турнири.

Самият Азар обаче смята, че ще му бъде много трудно за индивидуалния приз и посочи Кристиано Роналдо като следващ нов-стар наследник. Португалецът спечели наградата за 2013 година, негова втора.

"Проблемът е, че трябва да играя добре във всеки мач. Намирам се в добра форма, вярно е, но трябва да поработя повече и да има постоянство в представянето ми", коментира Азар на върпос за "Златната топка".

"Вече имам повече опит, повече увереност. Последният сезон бе добър за мен. В Лил също направих добро представяне и мога да кажа, че съм по-добър футболист. Мениджърът разчита на мен, което също е от голямо значение.

Опитвам се да достигна нивото на Меси и Роналдо. Гледал съм много мачове с тяхно участие. За мен, като млад състезател, е много важно да мога да играя срещу тях. Бих искал да се представя добре, ако сме на един терен", добави 23-годишното крило.