Националният отбор на Азербайджан, който е съперник на България в квалификациите за Евро 2016, записа първата си победа от 11 октомври 2013 г. насам. Тимът на германския специалист Берти Фогтс се наложи с 1:0 над Филипините. Двубоят се игра в Дубай.
 
Единственото попадение в мача беше реализирано от Елвин Юнусзаде, който в 26-ата минута се разписа с глава. Така 21-годишният бранител на Нефтчи (Баку) ознаменува дебюта си за националния отбор на Азербайджан.
 
Азерите нямаха победа в последните си три мача, след като на 11 октомври 2013 г. се наложиха с 2:0 над Северна Ирландия. След това бяха записани равенства с Русия и Киргизстан и загуба от Естония.
 
На 9 септември 2014 г. Азербайджан приема България в първия си мач от квалификациите за европейското първенство във Франция през 2016 г.
 
СЪСТАВЪТ НА АЗЕРБАЙДЖАН СРЕЩУ ФИЛИПИНИТЕ: Камран Агаев, Бадави Хюусеинов, Елнур Алахвердиев, Гара Гараев, Елвин Юнусзаде, Руслан Амирджанов (80-Джавид Хюсеинов), Руслан Абишов (58-Рашад Садихов), Тугрул Ерат (46-Илкин Гиртимов, Вагиф Джавадов (66-Араз Абдулаев), Руфат Дадашов (46-Джихан Озкара), Рауф Алиев.