Хановер спря серията си от девет поредни мача без победа в Бундеслигата и в среща от 21 кръг се наложи с 2:0 над другия опашкар в класирането Нюрнберг. Това е първа успех за тима от Долна Саксония под ръководството на Томас Дол, бившият съпруг на Биляна Дол, която в момента е гадже на Валери Божинов.

Николай Мюлер вкара и двете попадения за победата. Той откри резултата в добавеното време на първата част, а след това удвои в 77-ата минута. Домакините бяха улеснени и от червения картон на Симон Райн, който остави Нюрнберг с човек по-малко още в 11-ата минута. С този успех Хановер събра 14 точки и измести „франките“ от предпоследното място в класирането. Нюрнберг е с 12.

Херта сложи край на серията на Борусия (Мьонхенгладбах) от три победни победи и спечели с 0:3 гостуването си на „жребчетата“. Саломон Калу, Ондържей Дуда и Дейви Зелке бяха точни за берлинчани. Така с 31 точки „Старата дама“ вече е на осмо място, а Борусия (Мьонхенгладбах) е трети с 42, колкото има и вторият Байерн.

С гол на Джан-Лука Валдшмид три минути преди края Фрайбург се добра до домакинското 3:3 срещу Волфсбург. Това е второ поредно равенство и четвърти последователен мач без победа за тима от „Шварцвалд Щадион“. „Вълците“ винаги излизаха напред в резултата, а домакините успяваха да изравнят. Жером Русийон, Ваут Вегхорст (дузпа) и Ренато Щефен се разписаха за Волфсбург. Винченцо Грифо и Нийлс Петерсен бяха точни за Фрайбург преди победния гол на Валдшмид. Волфсбург е седми с 32 точки, а Фрайбург заема 12-а позиция с 23.

РазенБалшпорт (Лайпциг) направи домакинско нулево равенство с Айнтрахт (Франкфурт). Така „червените бикове“ спряха серията си от две поредни победа, а „орлите“ от своя страна записаха трето последователно реми. Тимът от Лайпциг е четвърти с 38 точки, на пет пред петия Айнтрахт.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19