Мениджърът на националния отбор на Германия Оливер Бирхоф обяви, че бившият капитан на “маншафта” Михаел Балак няма да има свой бенефисен мач с Бундестима.
 
“Времето за негов прощален мач вече мина. Националният отбор вече няма свободни дати в календара. Не виждам шанс за провеждането на подобен мач. Съжалявам за това”, заяви Бирхоф пред в. “Експрес”.
 
Балак, роден на 26 септември 1976 г. в Гьорлиц, по това време на територията на ГДР, има 98 мача за националния отбор на Германия, в които е отбелязал 42 гола. С “маншафта” той има второ и трето място от световни първенства и е европейски вицешампион за 2008 г.
 
През кариерата си бившият халф е играл за Кемницер, Кайзерслаутерн, Байер (Леверкузен), Байерн и Челси. В Германия спечели шампионската титла (4 пъти), Купата на страната (3 пъти) и Купата на Лигата (1 път). С Байер (Леверкузен) игра финал на Шампионската лига през 2002 г., загубен срещу Реал (Мадрид).
 
Като футболист на Челси спечели титлата в Англия (1 път), ФА Къп (3 пъти), Купата на Лигата (1 път) и Къмюнити Шилд (1 път).