Хайдук (Сплит) постигна важна победа в първенството на Хърватия. Отборът спечели с 4:2 като гост срещу НК Загреб в мач от 19-ия кръг на шампионата. След успеха Хайдук се доближи на пет точки от лидера и участник в Шампионската лига Динамо (Загреб). Тимът воден от легендарния Красимир Балъков е на второ място с 40 точки, Динамо е първи с 45. В следващия кръг Хайдук приема градския съперник от Сплит, след което гостува на Динамо (Загреб).

Успехът днес е важен и поради факта, че в последните няколко месеца Хайдук изпитва огромни финансови затруднения. Красимир Балъков и помощниците му бяха принудени да намалят значително заплатите си, за да помогнат на клуба. Футболистите не са получавали пари от няколко месеца, а днес Хайдук беше осъден да плати 2 милиона евро на испанска компания. В Хърватия често излизат публикации, че заради финансовите сътресения Бала може скоро да напусне Сплит. Както е известно, преди няколко седмици той беше силно желан от немския Херта. Високата неустойка, поставена му от Хайдук, обаче провали преминаването му в Берлин.

Анас Шарбини изведе гранда от Сплит в резултата с гол в 19-ата минута. Домакините изравниха чрез Абдурахми в 40-ата, а само две минути по-късно отново Шарбини покачи за Хайдук. През второто полувреме футболистите на Бала вкараха два гола чрез Габрич и Анте Вукушич. В добавеното време Шовшич оформи крайното 2:4./БЛИЦ