При победата на германския шампион Борусия (Дортмунд) срещу Реал (Мадрид) (2:1) тази сряда на терена на „Сигнал Идуна Парк” играха много звезди. В центъра на прожекторите обаче бе дуетът на "белия балет" Кристиано Роналдо и Месут Йозил.
 
Двамата са считани за едни от най-добрите футболисти на планетата в момента и показаха защо е така в 38-ата минута на мача в Дортмунд. Тогава Месут Йозил даде уникален пас от центъра на терена към спринтиращия Роналдо, който с елегантно движение прехвърли вратаря на домакините Роман Вайденфелер и вкара гол от световна класа. И това не е първият път, в който супер двойката на Реал (Мадрид) действа по този начин. С екипа на "белия балет" 24-годишният Йозил вече има 50 асистенции за гол, а 27-годишният Роналдо най-често е облагодетелстван от тези подавания на германския национал.
 
Йозил и Роналдо вървят по стъпките на големи легенди на кралския клуб. Раул има 228 гола за гранда от Мадрид, Алфредо ди Стефано е с 216, Кристиано Роналдо със 120, а неговият бразилски съименник с 83. Гениални нападатели, които са имали и гениални партньори. Така например легендата Ди Стефано игра с унгарската звезда Ференц Пушкаш, бразилецът Роналдо получаваше голови пасове не от някой друг, а от Зинедин Зидан. Френската легенда подаде за 16 от попаденията на бразилеца в четирите им години заедно в Мадрид.
 
При съперника на Реал (Мадрид) в груповата фаза на Шампионската лига този сезон Борусия (Дортмунд) също има два абсолютни футболни диаманта. 20-годишният Марио Гьотце и 23-годишният Марко Ройс, който дойде през лятото от Борусия (Мьонхенгладбах) като „Футболист на годината” в Бундеслигата, са двамата най-големите таланти на германския футбол в момента. Двамата го очаква голяма кариера, но на този етап имат за цел да донесат още титли на Дортмунд.
 
Спомняте ли си за Марадона и Карека? За Гулит и Ван Бастен? Немският таблоид „Билд” изброява най-великите дуети в историята на футбола? В тази своеобразна класация попада и една от легендите на българския футбол Красимир Балъков, който заедно с бразилеца Джоване Елбер и Фреди Бобич не образуват дует, а „Магическо трио” в може би най-успешните години на Щутгарт. По този начин немското издание нарежда Бала до магьосниците от Барселона Андрес Иниеста и Шави, който са считани за най-великата двойка във футболната история на Испания.
 
Мечтани дуети в историята на футбола:
- Марио Гьотце и Марко Ройс играят заедно в Борусия (Дортмунд) от този сезон 2012/13. Големи таланти с потенциал за абсолютни световни звезди
- Подавачът Месут Йозил и голмайсторът Кристиано Роналдо в Реал (Мадрид). Германският национал често асистира за попаденията на португалската звезда
- Бразилецът Роналдо и френската легенда Зинедин Зидан радваха с играта си феновете на Реал (Мадрид) в продължение на 4 години. След това през 2006 година Зидан сложи край на активната състезателна кариера.
- Правещият прекрасни центрирания Манфред Калтц и отбелязващият голове предимно с глава Хорст Хрубеш. Двамата играха заедно в Хамбургер и Бундестима. Заедно са били шампиони на Германия, носители на КЕШ и КНК, както и европейски шампиони с Германия през 1980 година.
- Диего Марадона и Карека бяха мечтаният дует на Наполи от 1987 до 1991 година. През 1989 година спечелиха заедно УЕФА Къп. Двамата имат общо 154 гола с екипа на италианския тим.
- Рууд Гулит и Марко ван Бастен изведоха Холандия до европейската титла през 1988 година. Те бяха заедно и в Милан от 1987 до 1993 година. Гениална двойка в нападатели, спечелили с екипа на „росонерите” два пъти КЕШ през сезон 1988/89 и 1989/90.
- Йохан Кройф и Йохан Неескенс бяха невероятно дуо през 70-те години на миналия век, но не можаха да изведат Холандия до световната титла, след като „лалетата” загубиха два поредни финала през 1974 и 1978 година. Двамата играха заедно и в Барселона.
- Георг Шварценбек и Франц Бекенбауер в ролята на стопер и либеро. Двамата управляваха защитата на Байерн в продължение на 11 години и спечелиха много трофеи. С националния отбор на Германия станаха европейски шампиони през 1972 година и световни шампиони през 1974 година.
- Андрес Иниеста и Шави са най-великата двойка във футболната история на Испания, след като изведоха „Ла Фурия” до две европейски и една световна титла. С аржентинаца Лионел Меси образуват трио, с което Барселона спечели Шампионската лига два пъти.
- Бразилецът Графите (28 гола) и Един Джеко (26 гола) бяха в основата на сензационната шампионска титла за Волфсбург в Германия през 2009 година.
- Чарли Дьорфел и Уве Зеелер са считани съответно за „бог на центриранията” и „чудовище при играта с глава” в Хамбургер и националния отбор на Германия. С Хамбургер стават шампиони през 1960 година и печелят Купата на Германия през 1963 година.
- Паул Брайтнер и Карл-Хайнц Румениге, известни в Германия като „Брайтниге”. Двамата извеждат Байерн до шампионските титли през 1980 и 1981 година. Брайтнер става „Футболист на годината” в Бундеслигата, а Румениге за „Футболист на годината” в Европа” и голмайстор на Бундеслигата.
- Ференц Пушкаш и Алфредо Ди Стефано образуват невероятен дует в нападението на Реал (Мадрид). С испанския гранд двамата заедно печелят по два пъти КЕШ.
- Хаки Вимер и Гюнтер Нетцер са легендарно дуо на Борусия (Мьонхенгладбах) и Бундестима. Двамата печелят заедно световната титла през 1974, европейската титла през 1972 година, веднъж УЕФА Къп и 5 пъти шампионската титла в Германия.
- Хелмут Раан и Фритц Валтер са в основата на „Чудото от Берн” през 1954 година, когато Германия печели световната титла. Тогава Валтер е капитан, а Раан вкарва два гола за обрата срещу Унгария с 3:2 във финала.
- Клаус Фишер и Рюдигер Абрамчик са най-великият дует в историята на Шалке 04. Амрамчик, който дебютира на 17 години в Бундеслигата, е основният подавач за попаденията на Фишер (182 гола с екипа на „кралскосините” от Гелзенкирхен).
- Джоване Елбер, Красимир Балъков и Фреди Бобич не са дует, но едно наистина „Магическо трио” в най-успешните години на Щутгарт. След спечелването на Купата на Германия през 1997 година Елбер напуска „швабите” в посока Байерн.