Един от героите на България от САЩ ’94 Красимир Балъков даде ценен съвет на босовете на Щутгарт, където изкара най-успешните години в своята активна състезателна кариера. От 1995 до 2003 година Бала записа 236 мача и реализира 54 гола в германската Бундеслига за швабите, които са в критична ситуация този сезон и се борят за оцеляването си в елита.

Треньорът на Литекс призова шефовете на Щутгарт да не уволняват колегата му Хууб Стевенс, защото според него причината за слабите резултати не се крие само в холандския наставник. „Шефовете в клуба трябва да се запитат защо не се получава. Проблемът не е в треньора. Имаше и опитни, и млади в последните години, а резултатите са едни и същи”, коментира Балъков пред „Билд”.

„Щутгарт трябва да спечели точки още в следващия кръг. Задължително! През 2001 година също бяхме пред отпадане, но една победа ни даде „клик“. Не е драматично, че Стевенс каза, че е безмълвен след последната загуба от Хофенхайм. Аз също съм треньор и след мач може да се изпусне подобна реплика. Той трябва да запази нерви и сили в битката за Щутгарт“, допълни българският специалист.