Красимир Балъков е един от вариантите за нов треньор на кипърския Омония Никозия, съобщава protathlima.com. Българинът е без работа от 17 май 2012 г., когато бе уволнен от Кайзерслаутерн, след като не успя да ги спаси от изпадане във Втора Бундеслига.

Балъков заедно със своя помощник Йончо Арсов е бил предложен на клуба от Острова на Афродита, където начело на АЕЛ Лимасол е Ивайло Петев.

Кипърският сайт припомня, че Балъков „беше страхотен атакуващ халф”. Споменава се, че плеймейкърът бе от поколението на Христо Стоичков.

Треньорската кариера на Балъков досега премина през Грасхопърс, Санкт Гален, Черноморец (Бургас), Хайдук (Сплит) и Кайзерслаутерн.
Освен името на Балъков, друг кандидат за поста е и 54-годишният испанец Мигел Анхел Лотина. Испанецът е водил Виляреал, Логронес, Нумансия, Бадахос, Осасуна, Селта, Еспаньол, Реал Сосиедад и от 2007 до 2011 година Депортиво (Ла Коруня).

Тази вечер ръководството на Омония ще обсъди всички кандидатури и във вторник ще обяви името на новия треньор. След 14-ия кръг Омония е на четвърто място в класирането с актив от 24 точки.