Легендата Красимир Балъков отново бележи голове. На 46 години героят от САЩ 1994 отново облече екипа на Щутгарт. Той бе в състава на ветераните на отбора за турнира в Берлин. Българинът даже се разписа при загубата от Унион (Берлин) с 1:3. За бившия тим на Георги Василев, Емо Кременлиев, Христо Коилов и Костадин Видолов се разписаха Марко Гебхард - 2, и Даниел Херолд.

Бала получи контузия, но доигра мача. Въпреки болката той се помъчи да играе и в следващия двубой - срещу Херта. Ветеранът обаче издържа на терена само 8 минути, а след смяната му Щутгарт отново загуби, този път с 1:2 и отпадна от турнира. Купата грабна Байер (Леверкузен), като на финала "аспирините" биха Реал (Мадрид) със 7:5 след дузпи.

Преди месец Красимир Балъков и неговият Отбор на звездите спечелиха купа от турнир по футбол на малки вратички в Австрия. На финала те победиха сборен тим от играчи от Източна Австрия с 8:7. За най-добри на терена бяха избрани именно Балъков и бразилецът Аилтон, който преди години късаше мрежите в Бундеслигата.

Красимир отбеляза хеттрик за победата на Allstar тийм над Байерн (Мюнхен) с 11:4. 18-тият турнир на Предизвикателството се провежда в памет на австрийската футболна легенда Бруно Пецей. В него участват и много други известни футболисти от близкото минало като Фреди Бобич, Марио Баслер, Миро Стевич, Звонимир Солдо, Тони Полстер, Андреас Херцог, Франц Волфарт и др.