Красимир Балъков ще върне в състава на Кайзерслаутерн и ще разчита твърдо за следващия сезон на българския нападател Илиян Мицански, който бе отдаден под наем на втородивизионния ФСФ Франкфурт за пролетния полусезон, съобщава “Кикер”.

Лично президентът на “червените дяволи” Щефан Кунтц е настоял за завръщането на Мицански. “Илиян трябва да се върне и да изпълни договора си”, категоричен е босът на “лаутерите”.

Кайзерслаутерн и на практика и теория изпаднаха във Втора Бундеслига, където 26-годишният Мицански натрупа богат опит и отбеляза добро развитие във ФСФ Франкфурт, за който реализира 8 гола и записа 4 асистенции в 14 мача. Преди това българинът получаваше малко шансове за изява в Кайзерслаутерн, с който все още има действащ договор до лятото на 2014 година.

Само преди няколко дни договора си с Кайзерслаутерн продължи 22-годишният американски нападател Андрю Уутън, а Балъков иска да усили нападателната мощ с още двама голаджии. Единият от тях е 28-годишният Алберт Буняку, който откакто е в Нюрнберг има 23 гола в 33 мача. Договорът на нападателя с “франките” обаче изтича през лятото и се очаква той да подсили “червените дяволи”.

Друга трансферна цел на Балъков е халфът Мимун Азуах, който ще напусне Бохум и ще стане свободен агент. 29-годишният Азуах не е играл от 18 март насам заради мозъчно сътресение, но вече е провел първоначално разговори с ръководството на Кайзерслаутерн.