Мениджърът на Черноморец Красимир Балъков все по-усилено е спряган за треньор на немския Щутгарт. В пресата в страната името на Бала днес отново е актуално, след като отборът загуби като домакин от Айнтрахт с 1:2. След седмия кръг Щутгарт се закотви на дъното в Бундеслигата само с една победа и шест загуби и записва най-лош старт за последните 36 години.

Спортният директор на “швабите” Фреди Бобич бе бесен след поражението от Айнтрахт. “Трябват бързи промени, за да излезем от кризата. Паузата в първенството е момент, за да видим какво можем да направим, трябва да се измъкнем от дъното”, каза бившият шеф на Черноморец и голям приятел на Балъков.

Според немските издания “Кикер” и “Билд” играчите били наясно, че скоро ще се разделят с досегашния си треньор Кристиан Грос. “Отборът няма доверие в него, не знам как ще намерим изход от положението”, добавя Чиприан Марика.

Пресата в Германия пише, че в следващите няколко дни ще бъде обсъдена треньорската промяна в клуба, като фаворити за поста са именно Балъков и Кристоф Даум. Още миналата седмица излезе информация, че българският специалист ще бъде представен като треньор, но дойде победата в Лига Европа, която отложи временно рокадата. След поредния провал в Бундеслигата обаче, със сигурност ще има промяна, прогнозират медиите./БЛИЦ