Нападателят на Милан Марио Балотели разкри как се чувства, когато стане обект на расистки нападки. Той редовно е атакуван от крайни ултраси, а последният подобен случай бе по време на градското дерби с Интер преди месец. Тогава феновете на нерадзурите издаваха маймунски звуци и размятаха надуваеми банани, а клубът в последствие беше глобен.

“Дразни ме, винаги се ядосвам, когато стана жертва на расистки атаки. Вбесявам се от подобно поведение. В последно време има прогрес в борбата с расизма, но тепърва има още много да се направи”, коментира Балотели.

Освен него и друг играч на Милан Кевин Принс Боатенг стана жертва на подобно отношение. В една от контролите преди началото на годината той хвърли фланелката си и излезе от терена, след като бе обиден на расова основа. След това и останалите играчи на Милан го последваха към съблекалните.

“Напълно подкрепям Кевин, макар че по това време не бях в отбора. Но само ако всички сме единни ще можем да изкореним расизма от футбола”, добави Балотели.