Италианският национал и нападател на Манчестър Сити Марио Балотели реагира на негативните отношения към него и се извини публично за невъздържаното си поведение. Нападателят иска на всяка цена да играе за “Скуадра Адзура” на Евро 2012 в Полш и Украйна от 8 юни до 1 юли, а освен това не би желал да напуска Сити.

Нападателят получи втори жълт картон и бе изгонен в последната минута на дербито срещу Арсенал (0:1) в Лондон през уикенда, след като влезе грубо в коляното на Бакари Саня.

21-годишният голаджия насочи извинението си към мениджъръа на Манчестър Сити и свой сънародник Роберто Манчини, който обяви, че повече не може да търпи подобно арогантно поведение от играча и ще се опита да го трансферира през лятото в друг клуб. Селекционерът на Италия Чезаре Прандели пък заплаши Балотели, че няма да го вземе на Евро 2012, ако не се извини публично.

„Съжалявам за случилото се и за разочарованието, което предизвиках в Манчестър Сити и специално в Роберто Манчини. Уважавам го и винаги му мисля доброто. Привързан съм много и към националния отбор. Нарушенията за червения картон в мача срещу Арсенал не бяха плод на гневна реакция, а просто на събитията на терена. Не съм нарушил етичните норми. Вече съм пропускал мачове на националния отбор заради глупави прояви и не искам това да се повтаря. Надявам се да бъда в групата за тренировъчния лагер през април“, гласи извинението на Балотели.