Скандалджията Марио Балотели за пореден път опъна нервите на мениджъра на Манчестър Сити Роберто Манчини. По време на контролата с Лос Анжелис Галакси, в който се състезава Дейвид Бекъм, играчът влезе в разправия с треньора. Малко след като вкара от дузпа, нападателят реши да се прави на клоун. Вместо да отправи удар към вратата, с който да покачи на 2:0, Балотели си спря топката в наказателното поле, обърна се гръб и опита удар с пета. В крайна сметка прати топката в аут, което вбеси наставника на „гражданите”. Само няколко секунди след това Манчини извади Балотели и пусна Джеймс Милнър.

Видимо ядосаният треньор поиска обяснение от Балотели още на пейката. Играчът обаче не спря да ръкомаха и дори хвърли бутилка с вода, след като седна сред останалите си съотборници.

Двубоят завърши 1:1 в редовното време, след като в 53-ата минута Майк Макий успя да прехвърли Джо Харт. След изпълнение на дузпи Манчестър Сити излезе крайният победител от срещата. Дейвид Бекъм също взе участие в срещата, след като започна като титуляр за клубния си ЛА Галакси./БЛИЦ