Защитникът на Партизан (Белград) Иван Бандаловски благодари на съотборника си Валери Божинов, който го нареди редом до звездите Серхио Рамос и Хавиер Масчерано. Бранителят заяви, че е поласкан от ласкавите думи, но не иска да бъде сравняван с други футболисти, тъй като той защитва на терена собственото си име.

"Надявам се отново да не загуби. Познаваме се с Иван от 15 години. Аз го обичам като роден брат. Той може да играе на различни позиции, като Серхио Рамос и Масчерано. Не го хваля само защото е българин, а защото виждам как работи на тренировките", заяви Божинов.

"Благодаря на Валери за хубавите думи. Знам, че ме цени като футболист. Хубаво е да те сравняват с най-добрите на планетата, но аз не съм нито Масчерано, нито Рамос, а Бандаловски и трябва да защитавам името си на терена", споделя от своя страна бранителят

Тази вечер сръбският гранд гостува на АЗ (Алкмаар) от 20:00 часа в мач от група "L" на Лига Европа. Срещата е от изключително значение за "гробарите", които имат реални шансове за класиране в следващата фаза на турнира.

Очаква се двамата българи да бъдат титуляри за своя тим. Любопитен факт е, че Партизан няма загуба, когато Бандаловски е в титулярния състав (това се е случва 21 пъти).