Барселона игра контрола в Щатите само един ден, след като победи с 3:2 Алмерия вкъщи в мач от Ла Лига.  Каталунците се качиха на самолета с повечето от резервите си и блъскаха много път, за да излязат в Далас срещу Клуб Америка (Мексико). Там те паднаха с 2:3 пред 92 000 зрители, но се върнаха с чек за 5 милиона евро.  

Дебют за първия отбор направиха Атсралага, Кохен, Кубраси, Мартин и Мбаке.  Жоао Феликс, Френки де Йонг и Андреас Кристенсен бяха титуляри. На терена в стартовата единайсеторка беше и новото дете-чудо Ламин Ямал. Именно той откри резултата в шестата минута.

След само шест минути Киньонес вкара с пета отблизо  за 1:1. Барса пак дръпна напред в 28-ата минута. Хектор Форт нахлу отдясно, а центрирането му беше засечено от Марк Гую.

През второто полувреме мексиканците обърнаха мача. Куиньонес вкара втория си гол в 50-та минута, след като разстреля Астралага.

Осем минути преди края на редовното време Хенри Мартин оформи крайния резултат.

Каталунците се прибират в Европа днес. Това бе техен последен мач за 2023 година, а на 4 януари ще изиграят първия си двубой за 2024 година. Тогава те гостуват на Лас Палмас.