Реал (Мадрид) и Барселона направиха равенство 1:1 в дербито на 32-ия кръг на Примера дивисион. Каталунците се доближиха още повече до шампионската титла, тъй като уверено водят на върха с 85 точки, на 8 от Реал, който остава със 77. Головете бяха реализирани от дузпи. Меси откри за Барса, а Кристиано Роналдо възстанови равенството. Съдията Мунис Фернандес изгони Раул Албиол в 51-ата минута и домакините играха почти цяло второ полувреме с човек по-малко. На 20 април (сряда) Барса и Реал излизат във финал за Купата на Краля на стадион “Местая” във второто издание на Ел Класико. След това двата тима ще спорят и на полуфиналите в Шампионската лига.

Двубоят наруши някои традиции. Това бе първи гол на Кристиано Роналдо срещу Барселона. Попадението на Лионел Меси бе първо за него срещу отбори, които са водени от Жозе Моуриньо. Дербито ще бъде запомнено и с действията на съдията Мунис Фернандес. През първото полувреме той подмина нарушение срещу Вия в наказателното поле на Касияс и не даде дузпа за Барселона. Дузпата за Реал бе пресилена, тъй като на повторенията се видя, че Даниел Алвеш играе първо с топката, а Марсело пада без да е докоснат от бразилеца.

Още в началото на мача Барселона владееше повече топката. Каталунците разиграваха в познатия си стил и превъзхождаха в броя на пасовете и процентното владеене на топката. Първият шанс се откри пред Кристиано Роналдо в десетата минута. Португалската звезда шутира от фаул, но Виктор Валдес стабилно улови. Първото сериозно положение бе за Барса в 19-ата минута. Андрес Иниеста изведе добре Меси вдясно в наказателното поле, той опита да прехвърли Икер Касияс, но вратарят подскочи и улови топката. В 22-ата минута Бензема опита да изненада Валдес, но топката излезе в корнер. В 26-ата бе и първото спорно положение в двубоя. Давид Вия влезе отляво в наказателното поле, Икер Касияс се хвърли да улови топката в краката му. Нападателят падна, вратарят не игра с топката, но съдията подмина положението. В 30-ата минута Анхел ди Мария не направи правилен избор при опасно нахлуване отляво.

6.jpg

В 34-ата минута Марсело изведе хитро Кристиано Роналдо в центъра на наказателното поле, но той си поведе дълго топката, а и притичалият Адриано се намеси и изчисти. В 44-ата минута Барса направи красива атака. Лионел Меси разигра двойно подаване с Иниеста, излезе отляво в наказателното поле, Пепе го гонеше без успех, аржентинецът стреля, но Касияс улови. В края на полувремето Адриано Корея изби от голлинията удар с глава на Кристиано Роналдо.

В 50-ата минута Кристиано Роналдо изпълни по превъзходен начин фаул и топката се удари в дясната греда на Валдес. В 51-ата минута Раул Албиол игра с ръка в наказателното поле, след това задържа и събори Давид Вия, за което съдията даде дузпа за Барселона. Лионел Меси не сгреши и изпрати топката в центъра на вратата за 1:0.

7.jpg

В 58-ата минута капитанът на каталунците Карлес Пуйол получи контузия и бе сменен принудително от Кейта. Серхио Бускетс се върна в центъра на защитата и игра заедно с Пике. Моуриньо пусна в игра последователно Месут Йозил, Емануел Адебайор и Алваро Арбелоа. Секунди след влизането си в игра тогоанският нападател изпусна от чисто положение. Кристиано намери самотния Адебайор, но сам срещу Валдес той не овладя добре с глава. Въпреки че играеха с човек по-малко, домакините създадоха добри атаки и имаха шансове освен за изравнителен, но и за победен гол. В 81-ата минута Марсело нахлу отляво в наказателното поле, Даниел Алвеш тръгна на шпагат и Марсело падна. При повторенията ясно се видя, че бразилецът докосва първи топката, а и не фаулира играча на Реал. Съдията обаче даде дузпа и за “белия балет”. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който не остави шансове на Валдес и оформи крайното 1:1. В 89-ата минута Сами Кедира стреля от границата на наказателното поле, но Валдес улови./БЛИЦ

Мачът по минути тук

РЕАЛ (МАДРИД) - БАРСЕЛОНА 1:1
0:1 Лионел Меси (53-дузпа), 1:1 Кристиано Роналдо (82-дузпа)

3_5.jpgРеал (Мадрид):
1.Икер Касияс, 4.Серхио Рамос, 2.Рикардо Карвальо, 18.Раул Албиол, 12.Марсело, 3.Пепе, 14.Шаби Алонсо (67 - Алваро Арбелоа), 24.Сами Кедира, 22.Анхел ди Мария (67 - Емануел Адебайор), 7.Кристиано Роналдо, 9.Карим Бензема (57 - Месут Йозил)
Резерви: 25.Йежи Дудек, 17.Алваро Арбелоа, 19.Езекиел Гарай, 23.Месут Йозил, 8.Кака, , 20.Гонсало Игуаин, 6.Емануел Адебайор


4_2.jpgБарселона: 1.Виктор Валдес, 2.Даниел Алвеш, 3.Жерар Пике, 5.Карлес Пуйол (57 - Сейду Кейта), 21.Адриано Корея (80 - Максуел), 16.Серхио Бускетс, 6.Шави, 8.Андрес Иниеста, 7.Давид Вия, 10.Лионел Меси, 17.Педро Родригес (67 - Ибрахим Афелай)
Резерви: 13.Хосе Пинто, 19.Максуел, 11.Жефрен Суарес, 15.Сейду Кейта, 18.Габриел Милито, 20.Ибрахим Афелай, 30.Тиаго Алкантара, 26.Андреу Фонтас, 34.Джонатан дос Сантос

Стадион: "Сантяго Бернабеу"
Съдии: Мунис Фернандес, Фернандес Миранда, Роблес
Жълти картони: Марсело, Алваро Арбелоа (Реал Мадрид); Адриано Корея, Жерар Пике, Шави, Виктор Валдес (Барселона)
Червен картон: Раул Албиол (52 - Реал Мадрид)

ВИЖТЕ ВИДЕО НА ДВАТА ГОЛА