Възпитаниците на Хосеп Гуардиола се опитаха решат нещата в своя полза още през първото полувреме, но зрителите на “Камп Ноу” успяха да се насладят на само едно попадение в противниковата врата. Точен за 1:0 още в 1-ата минута на мача бе Иниеста.

След почивката Барса продължи да диктува събитията на терена и всички чакаха момента, в който нападателите на “каталунците” ще се развихрят и ще разпердушинят поредния си съперник в лицето на Рекреативо. В 67-ата минута обаче тази тяхна функция бе иззета от играча на гостите Морис, който си отбеляза автогол за 2:0.

В 81-ата минута Барса имаше възможност да направи резултата класически, но аржентинската звезда на “каталунците” Лионел Меси пропусна дузпа. Така в крайна сметка домакините се задоволиха този път със скромното 2:0.

След успеха си Барселона увеличи преднината си в челото на класирането пред втория Реал Мадрид на 9 точки. “Каталунците” имат актив от 75 точки, докато “белият балет” е с 66, но и с мач по-малко, като утре посреща на “Сантяго Бернабеу” Валядолид. Рекреативо пък остана под чертата на 18-а позиция с 30 точки. /БЛИЦ