ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Барселона разби у дома Виляреал с 3:0 в мач от десетия междинен кръг в испанската Ла Лига. Головете вкараха Роберт Левандовски (31, 35) и Ансу Фати (38) в рамките на само седем минути.

Преди срещата Левандовски и Педри показаха на феновете наградите от церемонията за връчване на "Златната топка", която беше само преди няколко дни. Заедно с тях на терена на "Камп Ноу" излезе и звездата на женския тим - Алексия Путеяс, която за втора поредна година стана №1 в света.  

Още във 2-ата минута ударът по земя на Ансу Фати мина на сантиметри от десния стълб на Рули. Бърза атака в 11-ата минута по десния фланг завърши с шут на Гави, който беше блокиран, а Феран Торес направи добавка без успех. Ансу Фати с глава в 20-ата минута не намери целта, а 60 секунди по-късно Марко Алонсо не можа да избие топката пред Джаксън, но Кунде поправи грешката му. Добър пробив на Данджума от гостите в 23-ата минута завърши с хубав шут, при който топката обаче премина покрай вратата на Барселона.  

Каталунците се развихриха само за седем минути, като първо Левандовски се разписа на два пъти след асистенции на Жорди Алба и Гави в 31-ата и 35-ата минута, а  три минути по-късно Ансу Фати направи резултата 3:0 след пробив на Феран Торес. От първия си опит нападателят не успя да вкара, но топката срещна лявата греда на Рули и се върна при него. При добавката обаче не сгреши и прати топката зад голлинията с пета.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

През втората част вратарите на двата отбора дълго скучаеха. Каталунците не си даваха много зор и предпочитаха да разиграват в следата на терена. Гостите пък като че ли бяха приели загубата и едва в 71-ата минута Алекс Баена отправи опасен усар с глава, засичайки центриране от фаул край тъчлинията. В последните 20 минути Шави даде почивка на Левандовски, Де Йонг, Ансу Фати, Серхи Роберто и Кунде, като вместо тях на терена се появиха Усман Дембеле, Бускетс, Рафиня, Белерин и Пике.

В 79-ата минута голям пропуск направи Рафиня, след като получи перфектна топка от Дембеле около точката на дузпата. 

В добавеното време на мача Морланес се измъкна от Маркос Алонсо, но шутира покрай вратата.

След категоричната победа Барса е на втора позиция във временното класиране с актив от 25 точки, на 3 зад лидера Реал (Мадрид). Виляреал е девети с 15 точки.

В други срещи от кръга по-рано Осасуна надви Еспаньол с 1:0, а Алмерия спечели с 3:2 срещу гостуващия Жирона.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК