Броени дни преди първото издание на El Clasico между Реал (Мадрид) и Барселона за този сезон, двата гранда излизат за мачовете си от XVII кръг на Ла Лига, а те няма да са никак лесни.

В събота от 17:00 часа Лео Меси и компания имат трудната задача да вземат трите точки при гостуването си на Реал Сосиедад в Сан Себастиан. На „Аноета“ баските по традиция се представят доста силно срещу грандовете, а евентуална победа срещу Барселона ще ги утвърди в зона Шампионска лига. Мачът можете да проследите пряко по MAX Sport 4.

В неделя от 22:00 ч. Реал (Мадрид) излиза срещу Валенсия в опит да запише едва втора победа на „Местая“ от 2013 година. Двубоят ще се излъчва пряко по MAX Sport 4.

След изиграни по 15 мача, Барса и Реал делят върха в Ла Лига с по 34 точки, а в сряда на 18 декември предстои и първото издание на Ел Класико за този сезон. Двубоят на „Камп Ноу“ е с начален час 21:00 и ще се излъчва отново по MAX Sport 4.

Неделният ден в холандската Ередивизи ще предложи на феновете два класически сблъсъка, които ще се излъчат пряко по MAX Sport 1.

От 15:30 часа Фейенорд е домакин на ПСВ Айндховен. За разлика от предишни сезони, този път дербито не е директен сблъсък за върха в Ередивизи, тъй като и двата гранда изживяват трудни моменти. Въпреки това емоциите от Ротердам са гарантирани, а една победа е в състояние да обърне сезона както на Фейенорд, така и на ПСВ.

От 17:45 часа вторият във временното класиране АЗ Алкмаар е домакин на Аякс. Футболистите от Амстердам ще трябва да преодолеят шока от изминалата седмица, когато отпаднаха изненадващо от Шампионската лига след домакинска загуба от Валенсия. При евентуален успех на домакините тимът от Алкмаар ще изравни Аякс на върха с по 41 точки.

Освен футболни емоции, уикенд програмата на MAX Sport ще зарадва и феновете на смесените бойни изкуства. Шоуто UFC 245 ще предложи цели три битки за шампионски пояси. Новият шампион в полусредна категория Камару Усман ще излезе за първата защита на титлата си срещу Колби Ковингтън, който е във впечатляваща серия от седем поредни победи.

Преди тях на октагона ще се качат носителят на пояса в категория „Перо“ Макс Холоуей срещу претендента от Австралия Александър Волкановски. Третият мач за световна титла на UFC 245 ще противопостави шампионката в категория „Петел“ и перо Аманда Нунес срещу холандката Жермейн де Рандами. Супершоуто от Лас Вегас ще можете да проследите пряко по MAX Sport 2 на 15 декември от 05:00 часа.