Една от звездите на лидера в германската Бундеслига и почти сигурен шампион Борусия (Дортмунд) Марио Гьотце е попаднал в трансферните списъци на считания за най-добър отбор в света за момента Барселона и английския гранд Манчестър Юнайтед.

Според най-тиражния немски вестник “Билд” 18-годишният офанзивен халф рано или късно ще напусне Дортмунд и ще заиграе в някоъ от големите европейски грандове.

Марио Гьотце не спира да очарова с изявите си за вестфалци, като през уикенда бе в основата на обрата от 0:1 до 4:1 в домакинството срещу Хановер 96. След уникален пробив тогава между петима от Хановер 96 Гьотце успя да изравни за 1:1, а след това даде и страхотен пас на Лукас Бариос за 3:1.

Младият немски национал е вдигнал цената си 4 пъти от началото на сезона и според transfermarkt.de вече струва 12,5 милиона евро. Очаква се цената на играча да се покачва още. Ако някои от Барселона или Манчестер Юнайтед искат да го имат, ще трябва да се бръкне много сериозно, тъй като Гьотце вече удължи контракта си с Борусия (Дортмунд) до лятото на 2014 година. /БЛИЦ