Севиля и Барселона завършиха 1:1 в отложен мач от четвъртия кръг на испанската Ла Лига и така андалусци съкратиха само с точка аванса на лидера Реал (Мадрид).

Домакините поведоха с гол на Алехандро Гомес в 32-ата минута, но в последните секунди на първата част Роналд Араухо възстанови равенството. В средата на втората част андалусците останаха в намален състав, след като Жул Кунде получи директен червен картон.

Каталунците започнаха по-активно, но пропуски в началото направиха Усман Дембеле, Френки де Йонг и Феран Ютгла. Севиля изпитваше сериозни затруднения при изнасянето на топката заради високата преса на гостите. Въпреки това домакините вкараха гол в 22-ата минута чрез Рафа Мир, но той не бе признат заради засада.

След половин час игра Дембеле отправи плътен изстрел, който бе отразен от Боно. Две минути по-късно андалусците поведоха. Иван Ракитич подаде по земя в наказателното поле, където в близост до точката на дузпата Алехадро Гомес реализира за 1:0.

Барселона натисна в края на полувремето и Роналд Араухо надскочи всички при центриране от корнер, за да реализира с глава в мрежата на Боно.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Втората част също бе динамична с положения за гол и пред двете врати. Рафа Мир и Жул Кунде с глава не намериха целта, а в 58-ата минута съотборникът им на вратата Боно трябваше да се намесва решително след коварно изпълнение на корнер от Гави. Пет минути по-късно Ез Абде също пропиля изгоден шанс за гол.

В 64-ата минута домакините останаха в намален състав, след като Жул Кунде уцели Жорди Алба с топката в лицето, реагирайки на провокация от защитника на каталунците. До края срещата се накъса с поредица от нарушения. Все пак в 84-ата минута каталунците бяха близо до пълен обрат, но след удар на Дембеле топката срещна дясната греда. В четвъртата минута от добавеното време Де Йонг отправи удар с глава, но прати топката в ръцете на вратаря Боно, който в последните секунди спаси и шут на Жорди Алба.

След равенството Севиля събира 38 точки на втората позиция и има пет повече от градския съперник Бетис, който е трети. Разликата между андалусци и лидера Реал (Мадрид) също е пет точки, но „кралете“ имат мач срещу Атлетик (Билбао) в четвъртък вечер. Барселона е на

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА