Барселона е на път да отмъкне 13-годишния марокански суперталант Брахим Абделкадер Диас, който тренира в школата на Малага.

Сакаутите на каталунците преследват повече от година таланта, който според тях разполага с качествата, които е имал като малък и най-добрият футболист в света за момента Лионел Меси. Андалусците не искат да се разделят с мароканското момче, но тъй като по закон 13-годишен не може да бъде обвързван с договор, Малага няма никакви шансове да задържи Абделкадер Диас.

Детето и неговите родители вече са взели решение за преминаването в школата “Ла Масия” на 21-кратния испански шампион, като трансферът трябва да стане факт до края на седмицата. Според “Марка” Барса ще плати на Малага обезщетение в размер на 50 000 евро, въпреки че андалусци искат поне двойно. Едва когато Абделкадер Диас подпише професионален договор с каталунците, те ще трябва да платят обезщетение от 3 милиона евро на родния му клуб.

През 2000 година в школата “Ла Масия” на 12-годишна възраст идва Лионел Меси, забелязан от скаутите на Барса, които 12 години по-късно смятат, че следващият голям талант е именно на 13-годишния Брахим Абделкадер Диас.