Испанският шампион Барселона ще отпътува за финала в Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед в Лондон ден по-рано от плануваното. Хосеп Гуардиола и играчите му ще се качат на самолета за английската столица още днес, тъй като босовете на клуба са сериозно загрижени във връзка с облака пепел от исландския вулкан Гримсвьотн, който би могъл да блокира въздушното пространство над Великобритания в четвъртък. Финалът на най-престижния европейски клубен турнир е в събота от 21:45 часа българско време.

Освен отбора на Барселона и близо 24 000 каталунски фенове, които имат билети за мача на “Уембли”, ще трябва да предприемат по-ранно пътуване към английската столица.

Миналата година друг исландски вулкан затрудни максимално момчетата на Гуардиола. Заради пепелта и затвореното въздушно пространство отборът пътува до Милано 1000 км с автобус, след което загуби първия полуфинал от Интер с 1:3. Едва ли някои от клуба и привържениците му би желал да пропътува по земя разстоянието от 1500 км до Лондон. /БЛИЦ