Европейският шампион Барселона ще спори за единственото си липсващо отличие - Световната клубна купа. Каталунците се класираха за финала след успех с 3:1 над мексиканския Атланте. За трофея в събота вечер ще спорят с срещу южноамериканския Естудиантес.

 

Атланте "избухна" в 4-ата минута. Гийермо Рохас надбяга отбраната, прехвърли вратаря Валдес и чукна топката в мрежата от малък ъгъл за неочаквано 1:0. Пуйол и Даниел Алвеш не успяха да го спрат, след като се сблъскаха. В 35-ата минута момчетата на Пеп Гуардиола стигнаха до 1:1. При изпълнен корнер Туре Яя отклони с глава и Бускетс насочи топката в мрежата. В 55-ата минута интелигентен пас на Ибрахимович изведе Лео Меси сам срещу вратаря Вилар, аржентинецът преодоля стража и чукна топката в мрежата за 1:2 в полза на Барса. Той се бе появил само минута по-рано, след като получи почивка заради контузията си. В 67-ата минута Иниеста изведе Педро, който технично мушна топката в мрежата за крайното 3:1.

В мачът за петото място на турнира шампионът на Австралия и Океания Оукланд Сити спечели с 3:2 срещу африканския първенец Мазембе. В 29-ата минута Хейне откри в полза на Оукланд Сити. След почивката африканците заиграха по-добре и обърнаха мача. Касонго (60) и Калунга (67) направиха 2:1 в полза на Африка, като преди това направиха няколко пропуска. Втори гол на Хейни (72) и гол на Стийдън в 90-ата донесоха престижното пето място на Сити./БЛИЦ