Барселона се класира за финала на Кралската купа, след като в полуфинален реванш направи 1:1 като гост на Реал Сосиедад. Каталунците обаче бяха спечелили първия мач с 3:1, което се оказа достатъчно да им уреди среща с Реал (Мадрид) на финала на 19 април. От Кралския клуб вече обявиха, че са съгласни срещата да се играе на “Камп Ноу” в Барселона. Според в. “Ас” обаче дербито ще бъде на “Местая” във Валенсия.
 
Лионел Меси откри резултата в 27-ата минута, въпреки че беше заобиколен от четирима играчи на домакините. Това беше гол № 335 за аржентинеца с екипа на Барселона. Никой друг не е бележил повече попадения за каталунците в историята на клуба. Меси обаче не е единствен в челото на класацията, тъй като със същия брой голове е и Телмо Сара.
 
Едва за втори път от началото на сезона Сеск Фабрегас, Андрес Иниеста, Шави и Меси излязоха като титуляри за каталунците. Като само през първото полувреме Шави направи 61 паса, което беше повече от целия тим на Реал Сосиедад. Баският тим стигна до равенството три минути преди края с гол на Антоан Гризман, който се разписа след пас на Чори Кастро.

Реал Сосиедад – Барселона 1:1
(1:3 в първата среща)
0:1 Лионел Меси (27), 1:1 Антоан Гризман (87)
1_16.jpg