Датчанинът Мартин Брайтуайт е най-новото попълнение на Барселона, информират няколко испански медии. Досегашният играч на Леганес идва след плащане на откупната клауза в договора му - 18 милиона евро, за което от каталунския клуб вече са информирали шефовете на испанския футбол.

Футболистът идва след края на трансферния прозорец заради правило, позволяващо на клуб да се подсили, ако има футболист, чието лечение на контузия, ще отнеме повече от 5 месеца - в случая Усман Дембеле. Сделката идва след провалени преговори с Родриго от Валенсия и разглеждането на още няколко варианта.

Футболистът беше привлечен по изричното настояване на треньора Кике Сетиен в конкуренцията на Анхел от Хетафе, тъй като освен като централен нападател, може да действа и по крилото, с което ще може да замести едновременно и двамата контузени в атака Усман Дембеле и Луис Суарес.

Очаква се 28-годишният Брайтуайт да бъде представен в четвъртък и да дебютира в събота на "Камп Ноу" срещу Ейбар. Футболистът най-вероятно няма да бъде част от тима догодина, като от Барса се надяват да му намерят купувач след участието му на Евро 2020 това лято, което би съкратило престоя му в клуба до максимум 14 мача, макар договорът му да е за 3,5 години.