Барселона победи с 2:1 като гост Осасуна в реванша от 1/8-финалите за Купата на Краля и с общ резултат 6:1 продължава в следващата фаза, където ще има за съперник вечния си враг Реал (Мадрид). Първото "Ел Класико" за 2012 година ще бъде на 18 януари на "Сантяго Бернабеу". Реваншът на "Камп Ноу" пък ще се състои на 25 януари.

Селекцията на Гуардиола беше затруднена при гостуването в Памплона, след като домакините поведоха в резултата. Това се случи в 41-ата минута, когато Деян Лекич прати топката в мрежата на Хосе Мануел Пинто, който получи шанс за изява в реванша с Осасуна, а Виктор Валдес остана на пейката. Сръбският нападател отправи силен удар с левия крак, като стражът на Барса успя да играе с топката, но не и да й попречи да премине зад голлинията - 1:0.

През второто полувреме каталунците бяха по-настоятелният тим и в крайна сметка се поздравиха с успеха. Пълният обрат дойде след попадения на Алексис Санчес и Сержи Роберто. В 49-ата минута Барса изравни. Адриано Корея центрира отляво, вратарят Риесго се размина с топката и Алексис Санчес от 2-3 метра с глава реализира за 1:1.

В 58-ата минута Лео Меси се появи на терена, заменяйки Санчес. В 72-ата звездата подаде към Сержи Роберто, а младият халф на Барса прати топката в мрежата с диагонален удар - 1:2.

До края липсваха опасните голови положения и до ново попадение не се стигна. Така Барса се поздрави с успеха и продължава напред за Купата на Краля, която миналия сезон загуби от Реал (Мадрид), губейки с 0:1 на финала след продължения. Сега обаче пред каталунците се открива шанс за реванш.

Осасуна - Барселона 1:2
1:0 Деян Лекич (41), 1:1 Алексис Санчес (49), 1:2 Сержи Роберто (72)

Съставът на Барселона:
Пинто, Монтоя, Пике, Фонтас (14-Абидал), Адриано Корея, Масчерано, Сержи Роберто, Тиаго, Куенка, Алексис (58-Меси), Педро (70-Бускетс)


szólj hozzá: Osasuna 1-2 Barcelona All goal