Лионел Меси и резервата Педро Родригес вкараха по един гол за победата на Барселона с 2:0 над Динамо (Киев), която качи победителите в миналия сезон на Шампионската лига на първото място в Група „F”.

Динамо успя да притисне каталунците в началото на мача и играеше добре в защита, но въпреки това Меси откри резултата в 25-ата минута. Аржентинският нападател, който бе голмайстор на миналото издание на турнира, нахлу отдясно и с нисък удар простреля Олександър Шовковский.

Барса увеличи натиска си след това попадение и вратарят на Динамо трябваше да спринтира от голлинията си, за да пресече извеждащ пас на Шави към Златан Ибрахимович.

Шовковский спаси удар на Шави пет минути преди почивката, а Меси, Ибрахимович и Даниел Алвеш не успяха в опитите си да вкарат втори гол преди почивката.

Барса доминираше и през второто полувреве и Педро, който замени Иниеста на почивката, се разписа в 76-ата минута след пас на Ибрахимович.

Нападателят на Динамо Андрий Шевченко, който се завърна в родния си клуб след престой в Италия и Англия, бе вкарал хеттрик през първото полувреме при гостуването на киевчани на Барселона през сезон 1997/98, но сега не успя да се доближи до това постижение.

Бившият нападател на Милан и Челси, който празнуваше своя 33-и рожден ден, имаше един удар над гредата в самото начало на мача, но след това бе изолиран в предни позиции. Победата изкачи Барселона на върха на Група „F” с четири точки от два мача, след като преди това с 10 души Интер бе направил 1:1 като гост на Рубин./БЛИЦ

 
Барселона – Динамо (Киев) 2:0
1:0 Меси (25), 2:0 Педро Родригес (76)

Барселона: 1.Виктор Валдес, 2.Даниел Алвеш, 5.Карлес Пуйол, 3.Жерар Пике, 22.Ерик Абидал, 6.Шави, 24.Яя Туре (68-16.Серхио Бускетс), 15.Сейду Кейта, 10.Лионел Меси, 9.Златан Ибрахимович (86-35.Хефрен), 8.Андрес Иниеста (46-17.Педро Родригес)

Динамо (Киев): 1.Олександър Шовковски, 11.Роман Ерьоменко, 34.Евген Хачериди, 44.Леандро Алмейда, 21.Жерсон Маграо (73-3.Бетао), 25.Айла Юсуф (46-4.Тибериу Гионе), 5.Огниен Вукойевич, 70.Андрий Ярмоленко, 7.Андрий Шевченко, 20.Олег Гусев (86-36.Милош Нинкович), 10.Артьом Милевский

Барселона, „Камп Ноу” – 68 221 зрители
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)
Жълт картон: Маграо, Алмейда (Динамо)