Новият шампион на Испания Барселона направи лош дебют с новата си екипировка, губейки у дома с 0:1 от застрашения от изпадане Осасуна и препълнените трибуни на "Камп Ноу" не останаха никак доволни. Наставникът на “каталунците” Хосеп Гуардиола пусна предимно набор от резервните си футболисти, като единствено Самуел Ето*о от големите звезди на тима се появи на терена, след като все още се бори за голмайторския приз „Пичичи". Гостите стигнаха до единственото в срещата попадение в 25-ата минута, когато опитният голмайстор Валтер Пандиани се възползва от ъглов удар пред вратата на домакините и с глава реализира за 0:1. В 43-ата минута, Ето*о имаше шанса да отбележи 30-тото си попадение в Примера Дивисион, но Рикардо спаси удара на камерунеца от малък ъгъл. След почивката в 80-ата минута изгонен от игра бе 16-годишния тийнейджър Марк Муниеса, за когото това бе и първи мач със синьо-червената фланелка.

В друга среща от кръга Отборът на Атлетико Мадрид се наложи с 4:1 при гостуването си на Атлетик Билбао и е на крачка от второ поредно участие в Шампионската лига. Всички голове в мача паднаха след почивката. В 60-ата минута “дюшекчиите” откриха резултата, след като Раул Гарсия бе оставен непокрит в наказателното поле на домакините и с мощно воле с левия крак засече центриране на Перния за 0:1. "Баските" обаче не останаха длъжни на своите посетители и осем минути по-късно Ечеита се извиси над защитата на мадридчани и с глава засече центриране от корнер, за да върне равенството в мача – 1:1. След това обаче столичани се развихриха и само за 15 минути Диего Форлан отбеляза хеттрик и донесе разгромния успех за своя тим, оформяйки крайното 1:4 колосален успех на своя тим. В 73-ата минута уругваецът получи от Агуеро и с левия крак изведе своя тим напред в резултата. Няколко минути по-късно Агуеро и Форлан бяха изведени в предни позиции от далечен пас на вратаря Лео Франко. Аржентинският национал пусна за Форлан, който с едно докосване неутрализира защитата на противника, след което хладнокръвно реализира за 3:1 в полза на Атлетико. Крайното 4:1 бе оформено отново от Форлан, който този път бе точен от дузпа. Трите гола на Диего Форлан му донесоха и първо място в класацията за голмайстор на Примера Дивисион. Футболистът на Атлетико има 31 попадения в 32 мача с два гола повече от нападателят на Барселона Самуел Ето*о. Благодарение на успеха си възпитаниците на Абел Ресино запазиха четвъртата си позиция и кръг преди края са на две точки пред Виляреал, който победи у дома Валенсия с 3:1 в дербито на този кръг.

Головете за успеха на “жълтата подводница” вкараха голмайстора на тима Хосеба Йоренте (2) и Кани. Йоренте откри резултата в 15-ата минута, след като нахлу по дясното крило на атаката и вкара за 1:0. Отново той удвои преднината на домакините в 32-ата минута, когато бе точен с глава. До края на полувреме гостите от Валенсия успяха да върнат едно попадение. В 40-ата минута Давид Вия получи добър пас в наказателното поле и стреля, при което вратарят на Валенсия успя да отрази първия му удар, но при добавката Вия бе безпогрешен и намали на 2:1. След почивката Валенсия бе по-активният отбор в търсене на изравнително попадение, но се случи точно обратното. Робер Пирес изведе чудесно Кани, който оформи крайното 3:1. Така със спечелените три точки Виляреал измести Валенсия от петото място и продължава борбата за заветната четвърта позиция, даваща право на участие в Шампионската лига догодина. /БЛИЦ

Резултати от Примера Дивисион, 37 кръг:

Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 1:4
0:1 Раул Гарсия (60), 1:1 Есчеита (68), 1:2 Форлан (73), 1:3 Форлан (77), 1:4 Форлан (87)

Барселона – Осасуна 0:1
0:1 Валтер Пандиани (25)

Хетафе – Нумансия 1:0
1:0 Солдадо (60)

Малага - Реал Бетис 1:1
1:0 Еду (42), 1:1 Луке (80 

Валядолид - Спортинг Хихон 1:2
0:1 Камачо (43), 1:1 Гонзалес (69), 1:2 Мате Билич (77)

Рекреативо - Сантандер 0:1
0:1 Жигич (75)

Севиля - Депортиво Ла Коруня 1:0
1:0 Пероти (90)

Алмерия – Еспаньол 0:3
0:1 Алонсо (26), 0:2 Алонсо (73), Коро (90)

Виляреал – Валенсия 3:1
1:0 Йоренте (15), 2:0 Йоренте (36), 2:1 Давид Вия (41), 3:1 Кани 67

Днес от 22:часа:
Реал Мадрид - Майорка