ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Барселона надви Шахтьор (Донецк) с 2:1 в среща от група Н на Шампионската лига. Каталунците нямат загубена точка, нито допуснат гол досега в турнира.

Барса започна по-активно и в осмата минута Фермин Лопес отправи опасен удар, но вратарят на Шахтьор се справи.

Жоао Кансело също опита да вкара в 25-ата минута, но Дмитро Ризникотново се намеси. 

Резултатът все пак бе открит в 28-ата минута, в която Фермин Лопес удари гредата, а след него Феран Торес се разписа с добавка за 1:0. Попадението първоначално не бе зачетено заради съмнения за засада, но след ВАР, реферът Иван Кружлиак посочи центъра.

По-малко от десет минути след това младокът Фермин Лопес вкара красив гол за 2:0. Той пое топката на границата на наказателното поле, залъга бранител и я прати право в горния ляв ъгъл.

 WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Ламин Ямал центрира в наказателното поле на Шахтьор в 49-ата минута, където Жоао Феликс стреля с глава, но Дмитро Ризник направи зрелищен плонж и успя да спаси. Десет минути след това Феран Торес получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на гостите, след което прати топката във вратата на Дмитро Ризник, но бе маркирана засада. 

Шахтьор намали своя пасив в 62-ата минута. Иракли Азаров пусна много добър извеждащ пас към Георгий Судаков, който бе изпуснат от Ориол Ромеу, навлезе в наказателното поле на каталунците, бе сам срещу Марк-Андре тер Стеген и не пропусна да прати топката във вратата му за 2:1. Седем минути по-късно Ламин Ямал подаде към Фермин Лопес, който стреля от границата на наказателното поле на Шахтьор, но топката се спря в левия страничен стълб на вратата на Дмитро Ризник. Няколко секунди след това Маркос Алонсо центрира в наказателното поле на Шахтьор, където Фермин Лопес засече топката с глава и я вкара във вратата на Ризник, но отново бе маркирана засада. 

В 73-ата минута Илкай Гюндоган центрира от фал в наказателното поле на гостите, където Жоао Феликс игра с глава, а след това Кевин Келси игра доста несъобразително с ръка пред Роналд Араухо. В крайна сметка реферът не свири дузпа, а ВАР също не се намеси. Две минути по-къно Феликс получи контузия и бе сменен от Марк Гиу.

В първата минута на добавеното време Ламин Ямал стреля, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Шахтьор.

След третия си успех Барселона е лидер в класирането с 9 точки, а Шахтьор е с 3. Следващият мач между двата отбора е на 7 ноември в Хамбург.

БАРСЕЛОНА - ШАХТЬОР 2:1
1:0 Феран Торес (28'), 2:0 Фермин Лопес (36'), 2:1 Георгий Судаков (62')