Барселона разби като домакин Райо Валекано с 4:0 в изтеглена среща от Примера дивисион и съкратиха преднината на лидера във временното класиране Реал (Мадрид) само на 3 точки. Победата на каталунците дойде точно в деня, в който се чества 112-годишнината от основаването на клуба. Головете пък бяха дело на Алексис Санчес (29 и 41), Давид Вия (43) и Лионел Меси (49).

Мачът на "Камп Ноу" започна по-добре за гостите, които още в 4-ата минута можеха да открият резултата, но Бангура пропусна от изгодна позиция. След четвърт част игра и Даниел Алвеш бе близо до гола, но Барса не успя да поведе. В средата на полувремето Валдес отби в напречната греда центрирана топка. Класата на каталунците си каза думата в 29-ата минута, когато Алексис Санчес получи топката по лявото крило, финтира бранител на Райо и с красив изстрел прати топката в левия ъгъл на вратата за 1:0. Гостите от Мадрид бяха близо до изравняване, но Мичел и Бангура пропуснаха. След това Барса набързо си реши мача с нови два гола, дело на Алексис Санчес в 41-ата минута и Давид Вия в 43-ата минута - 3:0.

След почивката в 49-ата минута Меси реализира гол в типичния за него стил след пробив и дрибъл - 4:0. Резервата на гостите Раул Тамудо стреля ефектно от въздуха в 56-ата минута, но топката излезе в аут до гредата. В 65-ата Дани Алвеш избра двойно с Меси вместо удар от добра позиция и сбърка. Пет минути по-късно Вия опита да прехвърли стража на гостите, но изстрелът му не порази целта. От тук до края мачът просто се доиграваше и закономерно Барса прибра трите точки.

След победата си каталунците събраха актив от 31 точки и остават на второто място във временното класиране, докато Райо Валекано е на 11-а позиция с 16 пункта.

Барселона - Райо Валекано 4:0
1:0 Алексис Санчес (29), 2:0 Алексис Санчес (41), 3:0 Давид Вия (43), 4:0 Лионел Меси (49)