ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Германската компания за спортни стоки „Puma“ ще се опита да подпише договор за спонсорство с Барселона и така да смени дългогодишния производител на екипировката на каталунците „Nike“ от екипа на отбора, съобщава Mundo Deportivo.

Според изданието немският концерн, основан от Рудолф Даслер – брат на основателя на „Adidas“ – Адолф Даслер, е добре запознат с напрежение между каталунците и настоящия им спонсор за екипировка и иска да се намеси.

Американският концерн плаща на каталунците по 105 милиона евро на година плюс 50 милиона евро под формата на бонуси, за да облича тима. Барса обаче иска увеличение на сумата, докато „Nike“ възнамерява да я намали.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

„Nike“ е спонсор на каталунския клуб от 1998 година и има договор с него до 2028 година, но Барселона има опция да сложи край на сделката и да замени американците с „Puma“ или която и да е друга компания още от сезон 2025/26.

„Puma“ знае как да отмъква клиенти от американските си конкуренти. Последният такъв пример е футболистът на ПСЖ Неймар. До лятото на 2020 година бразилският нападател бе рекламно лице на „Nike“, но от компанията решиха да прекратят взаимоотношенията си с него заради скандал със сексуален тормоз над служителка на компанията от страна на футболиста на ПСЖ. „Puma“ се възползва от ситуацията и подписа договор с Неймар, който стана новото лице на компанията. Година преди това пък германците успяха да се договорят с Манчестър Сити за доставка на спортна екипировка, като така изместиха именно „Nike“ от екипите на „гражданите“. Германската компания облича още грандове като Борусия Дортмунд и Милан.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!