Европейският клубен шампион Барселона отново се включи в трансферния покер за звездата на германския колос Байерн Мюнхен Франк Рибери. Вместо исканите от "баварците" 80 млн. евро обаче, "каталунците" предлагат двама от своите играчи като разменна монета за преминаването на Рибери на "Ноу Камп". Става въпрос за беларусина Александър Хлеб и исландския нападател Ейдур Гудьонсен, които попадат в листата на желаните от холандския наставник на Байерн Луис ван Гаал играчи.

http://www.sportbild.de/photos/sportbild/09/07/resize/460x280_b79d5b7ff95b4172061b3c1eaf6bf2a3.jpg"Баварците" за заинтересовани от няколко месеца насъм от привличането на Хлеб, но досега беларусинът категорично твърдеше, че иска да остане в Барселона. И исландският национал Гудьонсен също предпочита да остане на "Ноу Камп", макар и в ролята на резерва. За евентуална сделка във връзка с привличането на Рибери обаче "каталунците" са готови да преговарят против желанието на собствените си футболисти.

По информация на "Sportbild" победителят в Шампионската лига иска с предлаганата размяна да намали цената на френския национал до едни реализируеми граници. Освен Хлеб и Гудьонсен, които почти не играха за каталунския тим миналия сезон, от Барселона са готови и да доплатят определена скромна сума, за да имат в редиците си Франк Рибери, който преди известно време не скри желанието си да облече екипа на "кръвния враг" Реал Мадрид. /БЛИЦ