Полуфиналистът в Шампионската лига Барселона си тръгна с трите точки след гостуването на „Алфонсо Перес Колизеум", като победата на „каталунците” с 1:0 в срещата от този 31-и кръг беше най-малкото, с което домакините от Хетафе се отърваха. Единственото и победно попадение реализира аржентинската звезда на гостите Лионел Меси в 19-ата минута.

Още от самото начало Барса натисна здраво и в 5-ата минута уникален пропуск направи френският нападател Тиери Анри. Иниеста опита да намери Меси в наказателното поле на Хетафе, защитник на домакините успя да пресече подаването, но топката попадна право в Анри, който на полуопразнена врата не съумя да преодолее Владимир Стойкович.

Все пак Барса поведе в 19-ата минута, когато Лионел Меси получи топката в наказателното поле от Шави, умело я задържа в търсене на добра позиция за изстрел и след лек рикошет тя се оплете в мрежата зад сръбския вратар на Хетафе Стойкович за 0:1.

И след гола „каталунците” продължиха да мачкат съперника. Само три минути след попадението на Меси голмайсторът на Примера Дивисион Самуел Ето*о се размина на сантиметри от нов гол на сметката си, след неточен удар с глава, получавайки добро центриране от Андрес Иниеста.

В 26-ата минута бе и едно от най-красивите изпълнения в срещата, когато централният бранител на „каталунците" Жерард Пике отправи топката по посока вратата след прекрасно изпълнена задна ножица, но Стойкович за пореден път отрази с вещина. До края на полувремето нови голове така и не паднаха.

След почивката домакините най-после опитаха атака и в 54-ата минута опит за центриране от левия фланг на Гавилан за малко не се превърна в гол, но вратарят на „каталунците" Валдес бе на мястото си.

Гостите продължиха да създават шансове за гол пред Стойкович и в 81-ата минута попадение на Лионел Меси бе отменено заради засада. Сейду Кейта изстреля топката от границата на наказателното поле, но стражът на домакините отрази, преди аржентинецът да направи добавка в мрежата. Три минути по-късно, близо до попадение бе и Ето*о, чийто изстрел след подаване на аржентинеца мина на сантиметри от левия страничен стълб на Стойкович.

В последните пет минути малшансът продължи да преследва Барса, след като Ето*о прати топката в гредата. В крайна сметка, до нови голове не се стигна и Барса заслужено спечели трите точки и друпна поне за 2 часа с 9 точки пред основния претендент за титлата и „вечен съперник” Реал Мадрид, който в момента играе като гост на Рекреативо. /БЛИЦ

Крайни резултати в мачовете от 31-ия кръг на Приемера дивисион:

Атлетик Билбао - Депортиво Ла Коруня 0:1

0:1 Алварес (86)

Атлетико Мадрид - Нумансия 3:0
1:0 Бенега (62), 2:0 Форлан (79), 3:0 Шимао (90)

Хетафе - Барселона 0:1

0:1 Меси (19)

Малага - Майорка 1:1

1:0 Апоно (53), 1:1 1:1 Аранго (59)

В момента играят:
Рекреативо - Реал Мадрид

Утре от 18:00 часа:
Еспаньол – Сантандер
Валядолид – Виляреал
Алмерия – Осасуна


20:00 часа:
Валенсия – Севиля

22:00 часа:
Бетис – Спортинг Хихон