Барселона разнебити на своя "Камп Ноу" Севиля с 4:0 в среща 32-ия кръг на Примера дивисион. Още в 3-ата минута "каталунците" дадоха повод за радост на феновете по трибуните, след като откриха резултата с гол-шедьовър на Андрес Иниеста. Френският нападател Тиери Анри открадна една топка, след което изведе Иниеста и последният с брилянтен прехвърлящ удар прати коженото кълбо в мрежата зад него стража на гостите за 1:0. След гол домакините не се успокоиха, а повипиха оборотите. Така се стигна до 17-ата минута, когато падна и вторият гол в мача, дело на камерунецът Самуел Ето*о, който бе изведен на чиста позиция от Андрес Иниеста и не сгреши за 2:0. Барса не спря дотук и продължи да се забавлява на терена, като за всички бе ясно, че е въпрос на време кога ще падне третия гол. Пропуски пред вратата на Варас направиха Пике, Анри, Шави и Иниеста.

След почивката картината не се промени, като в в 49-ата минута Шави Ернандес с невероятно красив гол докра нещата до класичеко изражение на резултата 3:0. Аистенцията и за този гол бе вездесъщият Андрес Иниеста. Само след още пет минути игра Иниеста изведе Тиери Анри и последният промуши топката между няколко защитника на Севиля, преди да вкара за 4:0. В 66-ата минута силен удар на Сейду Кейта по посока вратата на бившия му отбор бе отразен от Варас, а в 70-ата минута Ето*о излезе на чиста позиция, но изстрелът на камерунеца срещна крак на съперников защитник. Гостите много рядко атакуваха, като при една от редките си атаки в 73-ата минута Кануте стреля с глава, но твърде леко и за Валдес не бе проблем да улови коженото кълбо. До края на мача въпреки превъзходството си Барса не отбеляза повече попадения в противниковата врата.

Така след тази победа "каталунците" отново възвърнаха аванса си от 6 точки пред "вечния враг" и основен претендент за титлата Реал Мадрид. В съобота възпитаниците на Хосеп Гуардиола гостуват на Валенсия, докато "белият балет" ще гастролира в Севиля. /БЛИЦ