Севиля и Барселона завършиха 1:1 в среща от 28-ия кръг на Примера дивисион. Преднината на "синьо-червените" пред Реал (Мадрид) на върха вече е пет точки. Боян Къркич вкара в 30-ата минута, а Хесус Навас изравни в 49-ата. Каталунците удариха две греди, а съдията Перес Ласа ще се запомни с много спорни отсъждания.

Още в осмата минута Лионел Меси вкара превъзходен гол от фаул, който обаче не беше зачетен. Съдията Перес Ласа видя фаул на Серхио Бускетс срещу Алексис Руано в битка за позиция в наказателното поле. В 14-ата минута Педро Родригес трябваше да напусне принудително заради болки. На негово място се появи резервата Боян Къркич. В 25-ата минута реферът подмина фаул на Даниел Алвеш в наказателното поле. Бразилецът изпусна Дидие Зокора и посегна с ръка, но съдията не даде дузпа за Севиля.

В 30-ата минута Барса поведе с 1:0. Андрес Иниеста много хитро изведе Алвеш, той подаде към Боян Къркич, който влезе с топката във вратата. Това беше първо попадение за Боян от три месеца насам. В 42-ата минута Лионел Меси нацели с глава напречната греда след хубаво центриране на Шави. След 120 секунди аржентинецът стреля опасно от фаул, но Хави Варас се разтегна добре. В 45-ата грешка на Адриано Корея създаде опасност пред Виктор Валдес, но никой от домакините не успя да стреля. В последната секунда на полувремето Лео Меси се преви от болка след сблъсък с вратаря Варас, но излезе и за втората част.

На почивката Грегорио Мансано предприе офанзивна смяна - извади Дидие Зокора и пусна Фредерик Кануте. В 49-ата минута севилци стигнаха до изравняване след първия си удар към вратата. Алваро Негредо премина през двама защитници на Барселона, преодоля вратаря и центрира към непокрития Хесус Навас. Той бе изпуснат от Пике и реализира с глава.

В 68-ата минута Меси преодоля трима, пусна покрай вратаря, но Гари Медел изчисти. В 75-ата минута резервата за Севиля Диего Пероти нахлу отляво, Навас получи, но стреля в крака на Валдес. В 80-ата мощен шут на Фреди Кануте бе отразен от вратаря на каталунците. В 82-ата Боян Къркич центрира остро по земя, но Меси не стигна пред самата голлиния. В 86-ата шут на Андрес Иниеста от 20 метра нацели напречната греда.
В 90-ата минута Медел спря пътя на топката към мрежата след шут на Иниеста.

Барса събра 75 точки, записвайки третото си реми в Примера. Севиля е на осма позиция, на две точки от шестото място./БЛИЦ