Аутсайдерът Лас Палмас загуби у дома от шампиона и лидер Барселона с 1:2 в среща от 25-ия кръг на испанската Примера дивисион. Това бе осми пореден успех за каталунците в първенството.

Гостите поведоха още при първата си атака с гол на Луис Суарес (6) след асистенция на Жорди Алба. Лас Палмас обаче бързо изравни чрез Вилиан Жозе (10), получил великолепно подаване с пета от Жонатан Виера.

Последваха пропуски на Луис Суарес, Лионел Меси и Арда Туран от изгодни позиции, за да се стигне до попадението на Неймар (39) за 1:2 при добавка. Преди това вратарят Варас бе отразил удар на Меси.

В 44-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Даниел Алвеш, но не последва наказателен удар.

След почивката в 56-ата Неймар центрира отляво, а Суарес не уцели топката при опит за задна ножица. Домакините имаха шанс за изравняване в 60-ата минута, но шут на Жонатан Виера бе избит от чилийския вратар Клаудио Браво. Серхио Араухо пък направи друг пропуск за Лас Палмас в 83-ата минута, когато топката мина на сантиметри покрай вратата. В последната 90-а минута Араухо се озова сам срещу Браво, но не успя да шутира както трябва и в крайна сметка Барса се поздрави с победата.

С успеха си Барселона събра 63 точки и остава убедителен лидер във временното класиране с 9 аванс пред втория Атлетико (Мадрид) преди останалите срещи от кръга. Лас Палмас е в зоната на изпадащите на 18-а позиция с 21 точки.

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!