Барселона ще излезе с резервния си състав в утрешния финал за Купата на Краля срещу Атлетик (Билбао). Треньорът на каталунците Пеп Гуардиола ще даде шанс на тези, които са играли до момента в турнира и са класирали отбора за финалния сблъсък.

На вратата със сигурност няма да е Валдес, а резервата Пинто. В центъра на защитата ще са Касерес и Пике, отдясно Дани Алвеш, а отляво – Силвиньо. В средата ще бъде Серхи Бускетс, пред него – Шави и Кейта, а в нападение – Боян, Меси и Ето`о. Финалът пропуска контузения Иниеста, който ще бъде пазен за мача с Манчестър Юнайтед на 27 май.

"И ние заслужаваме Купата на Краля", каза Пеп Гуардиола на днешната пресконференция. Вчера бившият селекционер на Испания и треньор на Атлетик Хавиер Клементе каза ясно, че за доброто на футбола тимът от Билбао трябва да спечели приза.

"Да, те вече 25 години не са печели Купата на Краля. Ние обаче също дълго не сме го правили - цели 11 сезона. Ние също я искаме и имаме своето право. Те наистина от три месеца живеят с мисълта за този финал. Ние нямаше как да го сторим. Имаха 18 хиляди души на последната тренировка, а ние само един (тренировката беше закрита). Това обаче е положението", заяви Гуардиола.
Барса и Атлетик играят утре вечер от 23,00 часа българско време във Валенсия./БЛИЦ