Шесткратният шампион Барселона е пред загуба на първи свой трофей, след като претърпя домакинско поражение с 1:2 от Севиля в двубой от 1/8-финалите за Купата на краля. Така на реванша каталунците се нуждаят от задължителна победа с поне два реализирани гола. Головете за победителите вкараха Капел (60) и Негредо (75-дузпа). За Барса точен беше Златан Ибрахимович (74).

В 7-ата минута Ромарик изненадващо стреля от фаул, но добрият плонж на Пинто изби в корнер. В десетата минута традиционен пробив на Меси през центъра завърши с великолепно насочен удар, но Андрес Палоп майсторски парира. Тежък удар от фаул на Дани Алвеш в 22-ата минута за малко не беше добавен голово от Рафа Маркес. В 34-ата минута гол на Диего Капел беше отменен заради засада.

В 52-ата минута резервата Ренато Дирней беше оставен да стреля от десет метра, но Пинто с прекрасна намеса с крак предотврати гола. В 60-ата минута поредна скоростна акция на гостите доведе до попадение в мрежата на Барса. Пероти проби отляво, Ренато чукна към непокрития Капел, който отблизо мушна топката в мрежата - 0:1.

В 71-ата минута Боян Къркич вкара, но реферът отмени гола заради фаул на Ибрахимович. В 74-ата минута дълъг пас на Маркес изведе Ибрахимович сам срещу вратаря, Златан преодоля Палоп и спокойно реализира за 1:1. Веднага след центъра обаче Диего Капел излъга Чигринский и 25-милионната покупка на Барса събори крилото за дузпа, вкарана от Негредо. Каталунците опитаха натиск и в 86-ата минута Меси проби в наказателното, но шутът му почти облиза страничната греда. В 90-ата минута попадение на Дани Алвеш не бе зачетено заради засада, каквато след повторенията се видя, че няма./БЛИЦ