Испанският гранд Барселона се оплака, че има по-малко време за почивка от опонента си на полуфиналите на Шампионската лига Ливърпул. 

Календарът за сезона, изготвен от Испанската футболна лига, е твърде тежко натоварен и отборът няма достатъчно почивка преди мачовете с мърсисайдци. Факт е, че до първия двубой на 1 май "блаугранас" имат три мача от вътрешното първенство. 

Те играят с Реал Сосиедад този уикенд, после имат битка с Алавес навън в междинния кръг през седмицата, а следващия уикенд срещат Леванте. Ако спечелят и трите мача, играчите на Барса ще станат и на теория шампиони на Испания. 

Другото оплакване е, че мачът с Леванте, който предшества първата полуфинална битка с мърсисайдци, е в събота вечерта от 21:45 часа, докато Ливърпул играе своя мач 24 часа по-рано и съответно ще има повече време за възстановяване. А и за англичаните няма междинен кръг преди това. 

Разликата обаче е, че за "червените" всеки мач във вътрешния им шампионат ще е на живот и смърт, ако искат да станат шампиони за първи път от близо 30 години, докато Барса вече може да се счита за сигурен шампион.