Гранада и Барселона завършиха 1:1 в мача си от 20-ия кръг на испанската Ла Лига. Люк де Йонг (57) даде аванс на гостите след асистенция на Дани Алвеш - негова 102-ра за клуба, но те останаха в намален състав след втория жълт картон 79-ата минута на Гави. Антонио Пуертас (89) изравни в края и донесе точка на домакините.

Даниел Алвеш стана най-възрастният футболист на Барса с участие в първенството - 38 години и 247 дни, а за вратаря Марк-Андре тер Щеген това беше двубой №200 в испанския шампионат.

В 8-ата минута Люк де Йонг засече топката с глава в мрежата на домакините, но попадението не беше зачетено заради засада, която бе потвърдена и повторенията. Малко по-късно Де Йонг поиска дузпа след единоборство с футболист на Гранада, но съдията подмина ситуацията.

Гостите доминираха, но не стигаха до чисти положения и не отправиха нито един удар за цяло полувреме. Минута преди почивката реферът не даде нарушение близо до наказателното поле на каталунците, след като топката срещна ръката на Серхио Бускетс.

Играчите на Шави Ернандес поведоха в 57-ата минута, когато Даниел Алвеш центрира и Де Йонг се справи с опеката си, за да вкара топката с глава в мрежата при първия точен изстрел на тима.

В 80-ата минута Гави получи втори жълт картон и беше изгонен, което означаваше главоболия за гостите, които имаха късмет пет минути по-късно, когато Пике влезе остро в краката на играч на домакините, а вече имаше жълт картон. Съдията обаче не го изгони. 

Минута преди края Антонио Пуертас изравни с неспасяем шут и донесе точката за андалусийците.

След равенството Барса е на шесто място във временното класиране с равен брой точки 32 с петия Атлетико (Мадрид), който има мач по-малко. Гранада е 12-и с 24.

В други срещи от кръга по-рано днес Леванте срази гостуващия Майорка с 2:0, а Реал Сосиедад спечели с 1:0 у дома срещу Селта.

Каталунците заминават за Саудитска Арабия, където в сряда ще спорят с Реал (Мадрид) в полуфинал от турнира за Суперкупата на Испания. При успех тимът ще играе и финал на 16 януари срещу Атлетико (Мадрид) или Атлетик (Билбао), които са съперници в другия полуфинал в четвъртък.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА