Барселона разби Райо Валекано с 3:0 на “Естади Олимпик Луис Компанис” в мач от предпоследния кръг на испанската Ла Лига и си гарантира второто място в крайното класиране. В 3-ата минута Роберт Левандовски откри резултата, а Педри добави още два гола в 72-ата и 75-ата минути.

Началото на мача беше отлично за Барселона. Ламин Ямал с перфектен пас намери Роберт Левандовски. Полкът овладя на гърди и стреля от въздуха, пращайки топката под напречната греда. 

Каталунците търсиха втори гол, но Тер Стеген на два пъти трябваше да се намесва след удари на Сис и Камейо. В 29-ата минута Левандовски получи хитро подаване от Рафиня, напредна и стреля, но в последния момент Лежюн блокира удара му. До края на полувремето Столи Дмитриевски спаси много опасен удар на Рафиня. 

В 72-ата минута "блаугранас" стигна до втори гол. Вратарят на Райо отрази удар на Жоао Феликс, но топката се озова в Педри, който се разписа за 2:0. Три минути след това Педри сложи точка на спора с втория си гол за 3:0.

С успеха каталунците си гарантираха второто място в крайното класиране. Отборът на Шави Ернандес събра 82 точки, докато третият Жирона има четири по-малко. Райо е 16-и с 38 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!