Барселона готви оферта за играчa на Арсенал Тио Уолкът, твърди испанското издание "Мундо Депортиво". Според информацията, каталуснкият тим стяга сериозна селекция през зимата, като един от набелязаните футболисти е именно английският национал.

Треньорът Луис Енрике настоява за футболист в предни позиции, особено след нулевото равенство с третоидвизионния „Виляновенсе” за Купата на Краля. Той искаше да вземе в състава звездата на „Селта” Нолито, но ръководството смята, че гоалджията е твърде скъп и ще се насочи към 26-годишния играч на Арсенал.

Тио Уолкът е продукт на школата на Саутхемптън, но още на 16 години е забелязан от мениджъра на лондончани Арсен Венгер и е привлечен в редиците на "артилеристите". Дебютът му за "топчиите" е на 19 август 2006 година, когато влиза като резерва в мача с Астън Вила и дори асистира за попадениена бразилеца Жилберто Силва.

От тогава досега английското крило е основен играч в тима на Арсенал, където е изиграл 334 мача под ръководството на френския мениджър, в които е отбелязал 85 попадения.