Отборът на Културал Леонеса получи шанс за световна популярност, след като жребият за 1/16-финалите на Кралската купа изправи тима от Сегунда “Б” (трета дивизия) срещу носителя на трофея Барселона.

Каталунците спечелиха своята 25-а купа на страната през май, след като на финала победиха Атлетик (Билбао) с 4:1. Това бе един от спечелените трофеи от требъла на Барса през миналия сезон, който включва и шампионската титла и триумф в Шампионската лига.

Реал (Мадрид) също ще играе с третодивизионен тим – Алкоркон, и ще опита да избегне унижението от миналата година, когато на същата фаза на турнира отпадна от Реал Унион, който също е в Сегунда “Б”.

Жребият предопредели четири двойки от отбори от Примера дивисион, като в една от тях финалистът за 2007 и 2008 г. Хетафе се изправя срещу носителя на трофея за 2006 г. Еспаньол.

Финалистът от миналия сезон Атлетик (Билбао), който е печелил Кралската купа 23 пъти, ще играе с втородивизионния Райо Валекано. Срещите се играят на разменено гостуване и ще бъдат проведени на 28 октомври и 10 ноември./БЛИЦ

ЖРЕБИЯТ ЗА КРАЛСКАТА КУПА
Алкоркон (III) – Реал (Мадрид)
Културал Леонеса (III) - Барселона
Марбея (III) – Атлетико (Мадрид)
Атлетико Сиудад (III) - Севиля
Алкояно (III) – Валенсия
Пуертояно (III) - Виляреал
Райо Валекано (II) – Атлетик (Билбао)
Еркулес (II) - Алмерия
Саламанка (II) – Расинг Сантандер
Селта (II) - Тенерифе
Рекреативо (II) – Спортинг (Хихон)
Мурсия (II) – Депортиво (Ла Коруня)
Херес – Осасуна
Валядолид – Майорка
Сарагоса – Малага
Хетафе – Еспаньол

Заб.: В скобите е указано от коя дивизия са съответните отбори, тимовете без такова пояснение са от Примера дивисион.