Ръководството на Барселона вече работи по въпроса за връщането на аржентинската звезда Лионел Меси, съобщава сензационно „Марка“.

Меси напусна „Камп Ноу“ през лятото заради финансовите проблеми на клуба и подписа договор с ПСЖ до 2023 година, като има опция за удължаване с още един сезон. Аржентинецът изкара 17 сезона в Барса, за който реализира 672 гола в 778 мача във всички турнири, а от началото на сезона има 3 попадения в 8 срещи на френския гранд във всички състезания.

Според испанското издание зачестяват призивите към босовете на Барселона да направят всичко възможно да върнат легендата след края на договора му с парижани. Самият той също изрази готовност да се завърне на „Камп Ноу“ и заяви, че никога не е искал да си тръгва.

Въпреки че напускането на Меси влоши отношенията му с настоящия президент Жоан Лапорта, назначаването на Шави Ернандес за старши треньор може да се окаже ключово за потенциалното завръщане на аржентинеца.

Кариерата на аржентинеца не тръгна много добре в ПСЖ заради поредица от контузии, които му пречат на адаптацията към парижани, според испанската медия вече не изглежда немислимо той да се върне при каталунците дори по-рано от очакваното.