Барселона победи Реал (Мадрид) с 1:0 в Лас Вегас в среща от  Soccer Champions Tour 2022. Това беше четвъртото издание на „Ел Класико“, което се проведе извън територията на Испания. Единственото попадение в мача беше дело на новото попълнение на каталунците Рафиня, който през това лято премина от Лийдс на „Камп Ноу“.

Бразилският национал се разписа в 27-ата минута, когато с левия крак стреля точно от границата на наказателното поле. При гола Рафиня се възползва от грешна на сънародника си Едер Милитао при изчистването на топката.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Двубоят беше очакван от футболните фенове по света, тъй като беше дебют за Роберт Левандовски с екипа на Барселона. Реал (Мадрид) пък беше без двама от основните си играчи – Карим Бензема и Дани Карвахал.

И двата отбора имаха доста положения за гол, но опитите на играчите се оказаха несполучливи. Федерико Валверде, Антонио Рюдигери и Мариано пропуснаха за Реал (Мадрид). Неточни за Барселона бяха Роберт Левандовски, Ансу Фати, Пиер-Емерик Обамеянг, Усман Дембеле и Франк Кесие.

Зрителите на стадиона в Лас Вегас използваха всички шансове да подразнят Жерар Пике. От трибуните винаги се чуваха скандирания „Шакира“, когато защитникът на Барселона играеше с топката. Както е известно, футболистът и певицата се разделиха след близо 12-годишна връзка заради изневяра на Пике. Шакира пък се радва голяма популярност в САЩ, където има множество фенове.

РЕАЛ (МАДРИД) – БАРСЕЛОНА 0:1
0:1 Рафиня (27)

Реал (Мадрид): Куртоа, Лукас Васкес (71-Одриосола), Рюдигер, Едер Милитао (62-Вайехо), Алаба (45-Начо), Чуамени (45-Кроос), Валверде (45-Модрич), Камавинга (45-Каземиро), Азар (45-Асенсио), Родриго (70-Себайос), Винисиус (70-Мариано)

Барселона: Тер Стеген (62-Иняки Пеня), Араухо, Алба (45-Алехандро Балде), Кристенсен (45-Де Йонг), Гарсия (62-Пике), Бускетс (62-Гонсалес), Габи (45-Кеси), Педри (62-Роберто), Рафиня (62-Депай), Фати (45-Дембеле), Левандовски (45-Обамеянг)

Лас Вегас, „Аледжиънт Стейдиъм“
Съдия: Марк Олейтин
Жълти картони: Васкес (Реал Мадрид); Алба, Кристенсен, Бускетс, Кеси (Барселона)