Финансовият директор на Барселона Хавиер Фаус сподели, че клубът има нужда бързо да си намери нов спонсор, въпреки че засега няма проблеми с „Катар Еъруейз”.

„Имаме нужда от нов спонсор. Нямаме обаче никакъв проблем с „Катар Еъруейз”. Трябва да вземем бързо решение, което е свързано с бъдещето на клуба“, коментира Фаус.

Каталунците искат сериозно да увеличат финансовите ползи от евентуален нов контракт с Катарските авиолинии. Спонсорът постави логото си върху фланелките на тима и стадиона и плаща по 33 милиона евро на година, но от Барса обявиха преди дни, че сериозно се замислят дали да подпишат нов договор заради скандалите с Катар около Световното по футбол през 2022 година.

Хавиер Фаус предлага катарците да плащат по 50 милиона евро на година, ако се стигне до нов договор, след като настоящият контракт изтича през лятото на 2016 година.

Преди няколко седмици президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви, че има голяма вероятност клубът да се откаже от стотици милиони евро с прекратяване на спонсорския договор с „Катар Еъруейз” заради обществения натиск около емирството.

Появиха се дори информации, че Барселона може да получи 350 милиона евро от Катар за името на стадиона си, ако подпише договор за 30 години.