Световният клубен шампион Барселона, който спечели шест трофея през миналата година, регистрира чиста печалба от 8 милиона евро за последното шестмесечие на 2009 година, съобщиха от клуба.
Испанските и европейски клубни шампиони имат приходи от 222,8 милиона евро между юли и декември, което с близо 20 процента повече сравнено със същия период на 2008-а.

Финансовите постъпления се дължат предимно на огромния скок в посещаемостта на "Камп Ноу", на новите спонсорски сделки с TV3, Етисалат и Турските авиолинии, както и на комерсиалните турнета в САЩ и Кувейт.
Бразилският десен защитник Даниел Алвеш може да не играе в съботния мач от Примера със Спортинг Хихон. Участието му е под въпрос заради лека травма в десния глезен, получена на днешната тренировка.

Яя Туре пристигна на тренировъчното игрище след отпадането на Кот д'Ивоар за Купата на африканските нации. Серхи Бускетс и Хефрен Суарес проведоха нормални занимания и са излекувани от контузиите си. Барса гостува в събота в Хихон в преследване на 16-а победа в Ла Лига./БЛИЦ